For those who use Ryde Adjustable

Vi som älskar ridsporten och vi som älskar hästarna ännu mer! För oss är vår balans och kroppskontroll helt ovärderliga i sadeln och i samvaron med hästarna. Vi behöver ha full kroppskontroll för att kunna prestera tillsammans med hästen. 

Att sitta balanserat i sadeln gör att vi kan använda kroppens alla sinnen, då är det möjligt att känna hästens subtila rörelser och på den nivån känns det till och med som vi känner hästens tankar och den känner våra. Den känslan i ridningen finner ryttaren endast om kroppen och sinnet är i balans, vilket betyder att kroppen behöver vara trygg, funktionell, elastisk och smärtfri. Reptilhjärnan måste hållas tillfredsställd med andra ord, annars tar den över och vi tappar stora delar i kroppslig funktion, balans och motorik. 

Vi alla har varit där, när vi blir obalanserade, spända, okänsliga och ryckiga i våra rörelser, tyvärr svarar hästen väldigt dåligt på en sådan ryttare.  

Människokroppen är byggd för att gå och stå, vilket gör att markkontakt är oerhört viktigt för kroppens funktion, balans och spänst. För ryttaren är kontakten med stigbyglenplattan helt avgörande för att kroppen ska kunna uppnå balans utan spänningar. Hela främre trampdynan måste ha full kontakt med stigbygelplattan. Detta ger kroppen möjlighet att jobba avspänt och självständigt, vilket öppnar upp för rätt förutsättningar till att hästen ska uppleva ryttaren som trevlig att samarbeta med.

En viktig faktor för ryttaren är fotens balans. 

Ryde har skapat stigbyglar som tar hänsyn till just detta. Rydes fotplatta är utformad med en bred kontaktyta och med ett grepp som ger stadighet för foten.

Det är inte bara fotplattan som gör Rydes stigbyglar unika. Stigbyglarna har flera inställningsmöjligheter som anpassar stigbygeln till ryttarens individuella vinkel för fot och fotled.. En tydlig kodning av inställningarna gör att ryttaren snabbt och enkelt kan identifiera sin inställning.

Funktionerna ger foten balans och det höjer vår prestation i ridningen. För att uppnå den perfekta känslan med hästen krävs träning, närvaro och precision. Inom ridsporten kan millimetrar och sekunder göra stor skillnad för resultatet, och det är här Ryde kommer in i bilden.

Ryde har skapat stigbyglar som är utformade efter kroppens uppbyggnad och funktion, vilket ger ryttaren möjlighet att justera och anpassa som en självklarhet inom ridsporten, precis som inom andra sporter. Utrustningen ska vara utformad för att skapa de bästa förutsättningarna för ryttaren och hästen att samspela.Att hitta samspel och harmoni med hästen är en av de viktigaste aspekterna inom ridning. För att uppnå detta är det viktigt att ha full balans och kontroll över kroppen. Ryde erbjuder stigbyglar som tar hänsyn till fotens balans.

Rydes stigbyglar är en investering i säkerhet, precision och prestation. Med influenser från andra sporter, som exempelvis MTB och alpint, har Ryde skapat stigbyglar som möjliggör för ryttarens fot att fungera optimalt och respondera till balanssystemet. 

I en sport där situationen snabbt kan ändra sig och bli farlig är det viktigt att ha rätt utrustning. Rydes stigbyglar erbjuder säkerhet och precision. 

Detta gör Rydes stigbyglar

Rydes stigbyglar är utformade med hänsyn till kroppens biomekanik och anatomi. De är tillverkade av högkvalitativt material och är ergonomiskt utformade för att minska belastningen på ryttarens leder och muskler. Detta minskar risken för skador och smärta, och gör det möjligt för ryttaren att fokusera på sin ridning utan distraktioner.

Stigbyglarna är också utrustade med en unik justeringsfunktion som gör att ryttaren kan anpassa stigbyglarnas vinkel efter behov. Detta gör det möjligt för ryttaren att hitta den mest bekväma och effektiva positionen för sin kropp, vilket i sin tur ökar prestationen i ridningen.

Rydes stigbyglar är ett exempel på hur teknologi och innovation kan användas för att förbättra utrustningen inom en sport. Genom att ha utrustning som är utformad efter kroppens biomekanik kan ryttaren öka sin prestation, samtidigt som risken för skador minskar. Detta gör ridningen både säkrare och mer njutbar för ryttaren och hästen.

Buy Ryde Adjustable

  • Colors

    Black
    Silver
Buy Ryde Adjustable